Geschiedenis van de Zorgkwekerij

In 2005 hebben Piet en Doriene een groot deel van onze paprikakwekerij verkocht,  1500 m² werd buiten de verkoop gehouden omdat we plannen voor een zorgkwekerij hadden.
In 2006 zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen: er zijn fruit- en notenbomen geplant, de kas is opnieuw ingericht, we hebben gesprekken gevoerd met verschillende instanties en we hebben diverse vormen van zorg- en dagactiviteiten bezocht.

In november 2007 was het zover: de eerste cliënt werd op onze zorgkwekerij verwelkomd!

In januari 2009 zijn we druk bezig geweest met de verbouwing van de kwekerij, om alle activiteiten nog beter te laten aansluiten bij de kwaliteiten en mogelijkheden van onze cliënten. Zo hebben we een nieuwe winkel, kantine en werkplaats gerealiseerd die makkelijker toegankelijk zijn voor mensen die wat minder mobiel zijn.

In januari 2014 is er een automatische deur gerealiseerd, mbv de Lady’s Circle Westland. Met een trek aan het touwtje of een druk op de knop gaat de deur tussen de werkplaats en kas vanzelf open onze cliënten zijn er erg blij mee.
In 2016 heeft de stichting zonnepanelen aangeschaft; we kunnen nu onze eigen energie opwekken en zijn ‘groen’ bezig.
In 2018 heeft een vrijwilliger samen met een cliënt een nieuwe website gebouwd, een geweldige uitdaging.
In 2020 is het terras en zonnescherm uitgebreid. Zo kunnen we allemaal op hete zomerse dagen in de schaduw zitten tijdens de koffie- en lunchpauzes.
In 2021 is een nieuw project gestart met de bouw van een tunnelkas. Voor en achterkant zijn van insektengaas en het dak van plastic. Bij de teelt worden zo de insekten buiten gehouden en het is koeler dan in de kas en op relatief koudere dagen warmer dan buiten. De gewassen bleven schoner. Maar langer dan één jaar mocht het niet duren. Op 20 februari 2022 de derde storm, niet de sterkste, die week maar uit een richting die de tunnelkas heeft vernield. Helaas alle onderdelen ontzet, gebogen en niet meer bruikbaar.